Ha egy Taksonyba érkező idegen a Sziget Étterem felől érdeklődik, nemigen talál olyan gyermeket, felnőttet, idős korút, aki ne tudná útba igazítani, merre vegye az irányt.
A Kis-Duna holtág partján fekvő, múlt század harmincas éveiben italkimérésként indult vendéglő, az évtizedek során a falu, - Taksony - emblematikus helyévé vált és a környező településeken, sőt távolabb is jól ismerik.
A kivételesen szép természeti környezet, a megbízható konyha, családias hangulat és a vasárnapi élő sramlizene, generációk sorának kínált színvonalas szórakozást és szerzett magának méltó hírnevet. Itt Taksonyban, mindannyiunknak megvan a magunk ?Sziget élménye?: az első randevú, hangulatos vacsorák, baráti sörözések, áttáncolt, átmulatott éjszakák...
Az étterem új tulajdonosaként , családommal folytatom a vendéglátás közel nyolcvan éves hagyományát. Nemcsak azért, mert nagypapám a kertünkben található ős gesztenyefák alatt kortyolta vasárnap délutáni sörét, mert szüleim, családom évtizedekig jártak ide a vasárnapi sramlira, mert magam és hozzám hasonló negyvenesek, a nyolcvanas években egyetlen hétvégét nem hagytunk volna ki a Sziget nélkül, hanem mert 12 éves fiamon, az utánunk jövő generáción is látom: érzik a hely varázsát.
A taksonyi ember, sváb és nem sváb, mindig híres volt szülőföldje iránti elkötelezettségéről, szeretetéről, arról, hogy erősen kötődik hagyományaihoz. Felmenőink sorának jelentette német nemzetiségi kultúránk megélését a Sziget éttermi vendéglátás, az élő sramlizene, valamint a tánc ... |